onsdag 28 januari 2009

Meddelande till hyresgästerna jan 2009

Posten har olagligen låtit bli att dela ut post. Orsaken till det är att de anser att Arbetsmiljöverket har förbjudit att brevbärarna delar ut post i våra höga brevlådor. Detta är inte sant. Arbetsmiljöverket har aldrig uttalat sig om våra brevlådor. Det är ett utpressningsförsök från posten för att vi skall kosta på en fastighetsbox vid källarentrén. Brevbärarna når inte upp till brevlådorna och kan inte gå i trappor, i vårt hus. Trots att de skyller på postens dåliga arbetsmiljö, är inte Posten beredda att lägga 5 öre för att förbättra den. Man kan lägga 100 miljoner på reklam och 15 miljoner på VD, men inte lägga en krona på arbetsmiljön. Postens arbetsmiljö är tydligen vårt problem.
Vi som inte ens anser att det är ett arbetsmiljöproblem. Jag har själv varit brevbärare i många år och föredrar en hög brevlåda framför en låg. Dessutom har vi med stöd av Pressens Morgontjänst (som tycker brevlådorna är OK) satt i nya breda brevlådor. Nästa steg är att Posten får begära en inspektion av Arbetsmiljöverket på plats. Till dess får vi stå ut med Postens trakasserier.

3 kommentarer:

VIMPA sa...

Med ett på milslångt perspektiv på eländet, kommer jag att på olika sätt se till att få Postens ”goodwill” sänkt i en djupgrav i Bottenhavet.

Begriper egentl. inte alls Postens trakasserier. Vad finns där på botten egentligen?

/Vimpa

Vimpa sa...

Hur går det med Postens trakasserier?
Har dom krupit till korset än, eller ska jag mejlbomba dom?

/Vimpa

Hallerby sa...

Nu delas posten ut. Brevbärerskan verkar glad och lycklig. Man har gjort större distrikt och utsträckt postutdelningstiden. Förmodligen förbereder man ett rasande anfall.
Vi får väl se.